Naše usluge

DOKUMENTACIJA ZA VOĐENJE DOMOVA ZA STARIJE

Kod nas možete nabaviti svu dokumentaciju koju dom za starije, obiteljski dom za starije i ostali pružatelji usluga starijim osobama moraju voditi, sukladno Pravilniku o vođenju evidencije i dokumentacije za pružatelje socijalnih usluga (NN100/2015)

MATIČNA KNJIGA KORISNIKA DOMA ZA STARIJE

Matična knjiga korisnika doma za starije ima 200 stranica, odnosno predviđena je za unos 200 korisnika. Tvrdi uvez, A4 format.

OSOBNI LIST

Osobni list sastavni je dio dosjea korisnika i u njemu su prošireni podaci iz matične knjige, ujedno je i temeljni dokument za mrtvozornika. Blok, A4, 60 listova.

EVIDENCIJA ODSUTNOSTI KORISNIKA DOMA

Svaki izlazak korisnika iz prostora Vašeg doma potrebno je evidentirati i od osobe koja izvodi korisnika van prostora doma uzeti osnovne podatke ( zbog vlastite sigurnost i odgovornosti). Bilježnica, A4, 160 unosa.

EVIDENCIJA AKTIVNOSTI KORISNIKA DOMA

Za svakog korisnika koji ima aktivnosti u domu mora se voditi evidencija aktivnosti kojima se bavio, a ta evidencija je sastavni dio dosjea korisnika. Blok, A4, 60 listova

EVIDENCIJA ZAPRIMLJENIH ZAHTJEVA

Ustanove, domovi bez osnivanja ustanove (udruga, d.o.o., obrt) moraju voditi evidenciju zaprimljenih zahtjeva za smještaj.

KUĆNI RED DOMA ZA STARIJE

Da biste zaštitili sebe i poslovanje Vašeg doma, nužan je kućni red, koji bi trebao biti izvješen na vidljivom mjestu u domu i sa kojim bi se trebali upoznati svi korisnici u domu, posjetitelji doma te radnici u domu.

Više o dokumentaciji, cijene i kako naručiti možete pogledati OVDJE.

PRAVNE USLUGE

U suradnji s odvjetničkim uredom, možemo Vam ponuditi sve pravne usluge, potrebne i korisne u poslovanju doma za starije.

Ugovori s korisnicima

Potpuno prilagođeni Ugovor s korisnicima doma, u kojem se reguliraju obveze i prava doma, ali i korisnika, odnosno ugovaratelja usluga.

Ugovori s djelatnicima

Zbog specifičnosti radnih mjesta u domu za starije, u Ugovoru s radnicima potrebno je regulirati i dodatne obveze, a sve u svrhu zaštite korisnika i sprječavanje zlostavljanja starijih osoba.

Kućni red

Kućnim redom štitite sebe i poslovanje Vašeg doma. S stavkama navedenima u kućnom redu potrebno je upoznati sve – korisnike doma, radnike u domu, te posjetitelje.

Pravni savjeti

Pružamo sve pravne savjete vezane uz poslovanje doma i pomažemo Vam protumačiti zakonske odredbe.

Otvaranje doma za starije

Neovisno o vrsti doma koju otvarate – obiteljski dom, ustanova, dom bez osnivanje ustanove – možemo Vam pomoći oko pribavljanja potrebne dokumentacije – od pribavljanja raznih dozvola do izrade Statuta doma, Pravilnika, raznih odluka i sl.

Uknjiženja, opomene, parnice

Možemo Vam pomoći i s ostalim pravnim uslugama – kupoprodajni ugovor za nekretninu za dom, opomene za plaćanje, tužbe, žalbe.

RADIONICE I SEMINARI

Zajedno s Vama kreiramo teme za radionice, seminare i ostala poslovna druženja

Organiziramo razne radionice, seminare i ostala poslovna druženja na teme vezane uz skrb i njegu starijih osoba i poslovanje domova. Teme radionica formiramo zajedno s Vama, odnosno nastojimo da budu zanimljive ali i korisne a znanje stečeno na njima primjenjivo u praksi. Organiziramo ih po cijeloj Hrvatskoj, odnosno po potrebi, a za veće domove radimo i in-house seminare. Na našim radionicama predavači su stručnjaci u svom području, te Vam nakon radionica stoje na raspolaganju za daljnju suradnju. Informacije o radionicama koje smo odradili i koje pripremamo mozete vidjeti na ovom linku RADIONICE 

Možete se prijaviti na naš newsletter, pa ćete osim zanimljivih i korisnih članaka i informacija, o nama dobivati i informacije o radionicama koje organiziramo. Na newsletter se možete prijaviti OVDJE

Business Meeting

AKTIVNOSTI U DOMU ZA STARIJE

Uvođenje aktivnosti i  tematska druženja korisnika u Vašem domu za starije

Na stranicama Aktivnosti za starije www.aktivnosti-za-starije.com 

možete saznati više o uvođenju aktivnosti i koristi za Vaše korisnike i Vaš dom za starije, kako to funkcionira te kako izgleda suradnja s socijalnim gerontologom u domu za starije. Organizator aktivnosti i socijalna gerontologinja Marija Brekalo vrlo rado će odgovoriti na Vaša pitanja i predložiti odgovarajući model suradnje.

Uvođenjem raznolikih aktivnosti u dom za starije poboljšava se kvaliteta života korisnika, što pozitivno utječe na psihičko i fizičko zdravlje korisnika. Odgovarajuća  aktivnost omogućava lakše otklanjanje stresa, bolje fizičko zdravlje, povećava socijalizaciju i smanjuje osjećaj izolacije. Obiteljski domovi za starije dužni su sukladno Pravilniku o minimalnim tehničkim uvjetima pružatelja socijalnih usluga osigurati aktivno provođenje vremena korisnika, organizirano od strane stručnog suradnika, minimalno 2-3 puta tjedno, odnosno otprilike 5 sati radno-okupacione terapije.

 

 

 

 

MARKETING DOMOVA ZA STARIJE

Za Vaš dom izrađujemo letke, brošure, web-stranice i OGLAŠAVANJE na WWW.DOMOVI-ZA-STARIJE.COM

domovi

Izrađujemo sve što Vam je potrebno za marketing Vašeg doma – brošure, letke, vizitke, web-stranice. Oglas Vašeg doma u našem web-katalogu domova www.DOMOVI-ZA-STARIJE.com najisplativiji je online oglas. Zajedno s Vama kreiramo najbolje i najisplativije oglašavanje Vašeg doma. Dat ćemo Vam sve nama poznate informacije o oglašavanju, kako biste postigli najviše s uloženim.

Trebate pomoć oko otvaranja doma? Kontaktirajte nas!